Utbildning

Dietistgastronomen Ulrica AB

 

 

 

 

 

 

Jag erbjuder en fördjupad kurs i matens betydelse för prestation i träning under 2018

 

Var: Hos Dietistgastronomen Ulrica Johansson i Skövde

När: 3 tillfällen á 2,5 timmar per gång. Mellan träffarna krävs eget arbete i kostregistrering och aktivitetsregistrering.

Tid: Det är två-tre veckor mellan varje träff då varje deltagare arbetar med individuella uppgifter.

Målgrupp: Aktiva som är intresserade av att individuellt och i gruppen få redskap för att veta hur mycket mat som krävs vid träning, återhämtning och ev. inför ett kommande mål som Vasaloppet, Vätternrundan, Göteborgsvarvet etc. Du behöver inte ha ett mål för att delta i kursen utan är även för dig som tränar och vill ha ut mer av din träning genom att äta bra.

Antal: Minst 4 deltagare och max 6 deltagare.

Kostnad: 1695 kr inkl. moms per deltagare inkl. material och en individuell näringsberäkning med individuella råd för varje deltagare. Fika ingår vid varje träff!

Utbildningsledare: Ulrica Johansson Leg. Dietist och Gastronom via www.dietistgastronomen.se

 

Om Ulrica: Ulrica Johansson är leg. dietist och gastronom och kokboksförfattare åt kokboken Lustfyllda mellanmål för svårt cancersjuka barn. Arbetat som dietist inom barn- och ungdomsmedicin, barn- och ungdomshabiliteringen, kvinnokliniken och specialistspsykiatrin inom ätstörningsvården. Arbetar idag som doktorand och forskar om barns hälsa via Umeå universitet och driver vid sidan om forskningen eget företag med föreläsningar, utbildningar, workshops och receptframtagning. Ulrica har hjälpt basketspelare, fotbollsspelare, schackspelare, löpare, skidåkare med kosten på elitnivå och på motionärsnivå. Ulrica har utbildning i idrottsmedicin och idrottsnutrition och även från Bosön Riksidrottsförbundets utvecklingscentrum.

 

Innehåll/upplägg: Varje träff inleds med ett kunskapsblock därefter sker en aktiv del i gruppen för att kunna registrera träningsaktiviteter och fylla i matdagbok. Räkna ut energibehov och energiomsättning. Planera och genomföra en kostplan utifrån träning och ev. mål som tävlingar. Kunskapsblocken består av näringslära, energiutvinning, energibehov, idrottsmedicin och idrottsnutrition. Du kommer få din egna individuella näringsberäkning i slutet av kursen. I gruppen hjälps vi åt att lyfta olika perspektiv på mat och träning samtidigt som var och en arbetar individuellt utifrån egna mål och förutsättningar.

 

Mål: Genom kunskaper i idrottsmedicin och idrottsnutrition tillsammans med praktisk träning i kost- och aktivitetsregistrering ger det dig en möjlighet att planera och genomföra en kostplan relaterat till din egen träning och dina mål. Du får verktygen för att kunna prestera och utvecklas i din träning och samtidigt erhålla god hälsa.

 

Intressenmälan: Sker till ulrica@dietistgastronomen.se som inte är bindande. Utbildningen kommer ske nästa gång under 2018.

 

Välkommen med din anmälan!

 

" En fantastisk rolig och intressant kurs. Har lärt mig massor som jag vet jag kommer att ha nytta av. Kan varmt rekommendera kursen. Tusen tack Ulrica!"

 

"Nu är jag glad och jätte nöjd! Visste att det skulle vara långpass idag på intensivlöpningen så jag var extra noggrann med maten idag. Jäklar vad bra jag sprang....massa energi!!

4:27 tempo på lilla våmbsrundan (då är vi nästan uppe på billingen). Tack för allt på kursen."

 

Kommentarer från deltagarna på kursen

 

Matglädje Gastronomi Nutrition

Anmälan och ev. frågor om kursen sker via

e-post. Du kan även anmäla ett intresse som inte är bindande:

 

ulrica@dietistgastronomen.se

 

 

L

Copyright © All Rights Reserved www.dietistgastronomen.se ulrica@dietistgastronomen.se